Προσοχή στο χρονοδιάγραμμα σε μία εκδήλωση

Μουσικό Πλάνο Και Χρονοδιάγραμμα Εκδήλωσης Γάμου
15/01/2018
Μουσικό Πλάνο Και Χρονοδιάγραμμα Εκδήλωσης Γάμου
15/01/2018

Έπειτα από παλαιότερη μου ανάρτηση στην προσωπική μου σελίδα στο Facebook «Με την ευκαιρία ενός περιστατικού που συνέβη σε προχθεσινή εκδήλωση γάμου και έχοντας πολλούς φίλους επαγγελματίες φωτογράφους που ασχολούνται με το κομμάτι του γάμου, που ξέρουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και εννοώντας σωστά δεν εννοώ να βγάζουν μονάχα σωστές φωτογραφίες αλλά να γνωρίζουν και να κατανοούν και τη δουλειά των υπόλοιπων επαγγελματιών που συμμετέχουν σ’ έναν γάμο για να βγει το σωστό αποτέλεσμα.

Αναφερόμενος λοιπόν στο προχθεσινό περιστατικό και σε μη-επαγγελματίες ή εγωιστές φωτογράφους που κοιτάνε μονάχα να βγει η δουλειά τους χωρίς να τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο (και αυτοί μη-επαγγελματίες θεωρούνται). Θα σας συμβούλευα να είστε λίγο πιο πιστοί στο χρονοδιάγραμμα ενός γάμου που αφορά το μετά την εκκλησία. Εσείς θα ξευτελιστείτε, ούτε το catering, ούτε o Dj.

Δε νοείτε μυστήριο γάμου που τελείωσε 7:45, ο κόσμος να έχει έρθει από τις 9:00 με τον τελευταίο να μπαίνει 9.40 και το ζευγάρι να κάνει είσοδο στις 11:00 σ’ ένα γάμο 240 ατόμων και μίας απόστασης εκκλησίας και χώρου εκδήλωσης με κίνηση το πολύ 30 λεπτά. Είναι πραγματικά απαράδεκτο και ειδικά από τη στιγμή που το ζευγάρι έχει ενημερωθεί και από τον Dj αλλά και από το Catering για τις συνέπειες μίας πιθανής αργοπορίας. Και μετά απ όλα αυτά να έχει την απαίτηση κιόλας, άκουσον άκουσον να παιχτούν ζεϊμπέκικα στις 12:30 επειδή πρέπει να φύγουν, δηλαδή στο τέταρτο με 20λεπτο που έχει ξεκινήσει το γλέντι. Και η ηρωική απάντηση να είναι ότι έπρεπε να καθυστερήσει για να βγάλει τις φωτογραφίες που ήθελε.

Για να μη μακρηγορώ κοιτάξτε να είστε πιο συνεργάσιμοι με όλη την ομάδα που εμπλέκεται μέσα σ’ έναν γάμο για να μη βγείτε στο τέλος ζημιωμένοι.

Φιλικά πάντα χωρίς να συμπεριλαμβάνω σε αυτή την ανάρτηση αξιόλογους επαγγελματίες φωτογράφους που γνωρίζω και έχω συνεργαστεί.»

Θα ήθελα να τονίσω μερικές σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μίας εκδήλωσης, και ιδιαίτερα αυτών των γάμων και των βαπτίσεων. Και να τονίσω των εκδηλώσεων και ότι έχει να κάνει μετά το πέρας του μυστηρίου.

Σε κάθε εκδήλωση γάμου και βάπτισης μιας και μιλάμε γι αυτούς τους τύπους εκδηλώσεων υπάρχουν πάντα δύο άτομα έμπειρα τα οποία μπορούν να σας κατατοπίσουν και να σας συμβουλέψουν για την ορθή ροή μίας εκδήλωσης. Ό ένας είναι ο μετρ του χώρου όπου φιλοξενεί την εκδήλωσή σας. Που μπορεί να έχει εμπειρία σε κάθε είδους γαμήλια δεξίωση ή δεξίωση βάπτισης. Και αυτό το λέμε διότι ιδιαίτερα στους γάμους κάποιοι χώροι όπου μπορεί να εργάζονται αυτοί οι μετρ να απευθύνονται σε διάφορες ομάδες ανθρώπων, όπως από το εξωτερικό, από την επαρχία ακόμα και άλλων κοινωνικών τάξεων. Ή να έχουν ένα περιορισμένο target group έτσι ώστε να του περιορίζει τη γνώση και την εμπειρία σε κάποιου είδους εκδηλώσεις. Το σίγουρο είναι ένα όμως ότι οι περισσότεροι μετρ έχουν πολυετή εμπειρία. Και ο δεύτερος είναι ένας επαγγελματίας Dj γάμων και βαπτίσεων όπου θα έχει παρευρεθεί σε κάθε είδος γάμου ή βάπτισης. Και αυτός με τη σειρά του με πολυετή εμπειρία στο ενεργητικό του καθώς και με μεγάλο αριθμό διαφόρων εκδηλώσεων κάθε χρονιά.

Ο ένας ξέρει να συντονίσει χρονικά τους βοηθούς του για να πάνε όλα στη σειρά τους και ο Dj ξέρει ακριβώς να προσαρμόσει τη μουσική του και τον χρόνο του ξέροντας και βλέποντας τον κόσμο που έχει για φτιάξει τη ροή της μουσικής για να διασκεδάσουν οι καλεσμένοι.

Όλα αυτά τα λέμε για να σας δείξουμε και να σας πούμε ότι για να θεωρηθεί μία εκδήλωση πετυχημένη, που πετυχημένη σημαίνει ότι διασκεδάσατε και εσείς και οι καλεσμένοι σας. Έγιναν όλα με τη σειρά τους. Δε γίνεται ένας φωτογράφος ή ένας κάμεραμαν να ξέρει το σωστό χρονοδιάγραμμα μίας εκδήλωσης. Και στέκομαι σε αυτά τα δύο επαγγέλματα διότι είναι τα δυο ποιο συνηθισμένα τα οποία παρεμβάλουν τις περισσότερες φορές εις βάρος μία εκδήλωσης.

Κάποιος μπορεί να το θεωρήσει προκατάληψη εναντίον των φωτογράφων και των κάμεραμαν αλλά δεν είναι. Ο κάθε επαγγελματίας Dj ή μετρ μπορεί να σας αφηγηθεί αμέτρητες ιστορίες που λόγο παρέμβασης στο τέλος απέτυχαν παταγωδώς. Σε άλλο άρθρο θα σας αναλύσω το πως δουλεύει ο καθένας μας για να έχετε μία πιο σφαιρική εικόνα γιατί σας λέμε να προσέχετε αυτή τη λεπτομέρεια του χρονοδιαγράμματος.

Συμπέρασμα

Δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτά που θα σας πουν οι ειδικοί για το πως μπορεί να εξελιχθεί μία εκδήλωση, και επαναλαμβάνω εκδήλωση και όχι το ότι έχει να κάνει με την εκκλησία. Και οι μετρ και οι επαγγελματίες Dj έχουμε δει πολλά στη μέχρι τώρα πορεία μας που μας δίνει τη δυνατότητα να σας συμβουλέψουμε κάθε φορά ανάλογα. Και επειδή μιλήσαμε για ένα συγκεκριμένο κλάδο. Καλές οι φωτογραφίες και τα βίντεο. Μα ξυπνάνε αναμνήσεις. Τι να τις κάνουμε όμως τις 100-200-300 φωτογραφίες και το βίντεο όταν οι αναμνήσεις που θα μας ξυπνήσουν θα είναι οι χειρότερες όσο καλές και επαγγελματικές να είναι οι φωτογραφίες αυτές. Και αυτό διότι είτε το φαγητό σερβιριστεί χάλια είτε γιατί κανένας δε διασκέδασε διότι ή είχε κουραστεί ή του είχε χαλάσει η ψυχολογία από την αναμονή.