Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Ted Nugent • Dj Design

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Ted Nugent

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Frank Sinatra
12/12/2018
Σαν σήμερα ο Jimi Hendrix ηχογραφεί το τραγούδι “Foxy Lady”
13/12/2018

ted nugentΣαν σήμερα 13/12/1948 γεννήθηκε στο Redford του Michigan ο Ted Nugent (Theodore Anthony Nugent), Αμερικανός τραγουδιστής, κιθαρίστας και στιχουργός. παντρεμένος δύο φορές και έχοντας αποκτήσει 6 παιδιά. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1963 ως βασικός κιθαρίστας των «Amboy Dukes», ένα συγκρότημα της psychedelic rock και της hard rock.

Αργότερα το 1975 ξεκίνησε την σόλο καριέρα ως τραγουδιστής πλέον και κιθαρίστας ηχογραφώντας τα πολλαπλά πλατινένια άλμπουμ: Ted Nugent (1975), Free-for-All (1976) και Cat Scratch Fever (1977. Το 1982 ενώνεται με το συγκρότημα Damn Yankees κυκλοφορώντας το 1990 το διπλά πλατινένιο άλμπουμ «Damn Yankees». Το 1990 ξαναγύρισε στη σόλο καριέρα κυκλοφορώντας το 1995 το άλμπουμ «Spirit of the Wild». Και το 2011 κυκλοφορεί το τραγούδι «I Still Believe».

Δισκογραφία

Solo

  • Ted Nugent (1975)
  • Free-for-All (1976)
  • Cat Scratch Fever (1977)
  • Double Live Gonzo! (1978)
  • Weekend Warriors (1978)
  • State of Shock (1979)
  • Scream Dream (1980)
  • Intensities in 10 Cities (1981)
  • Nugent (1982)
  • Penetrator (1984)
  • Little Miss Dangerous (1986)
  • If You Can’t Lick ‘Em…Lick ‘Em (1988)
  • Spirit of the Wild (1995)
  • Craveman (2002)
  • Love Grenade (2007)
  • Shutup & Jam! (2014)
  • The Music Made Me Do It (2018)

Damn Yankees

  • Damn Yankees (1990)
  • Don’t Tread (1992)