Σαν Σήμερα…Σταμάτης Σπανουδάκης

ace-frehky-banner
Σαν σήμερα…Ace Frehley(Kiss)
11/12/2018
Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Frank Sinatra
12/12/2018

σταμάτης σπανουδακηςΣαν σήμερα 11 Δεκεμβρίου 1948 γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς, ο Σταμάτης Σπανουδάκης. Ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια την μελέτη πάνω στην κλασική μουσική και πιο συγκεκριμένα στα 12 όπου άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα κιθάρας. Αργότερα ως έφηβος στην δεκαετία του ’60 & ’70 με διάφορα συγκροτήματα ασχολήθηκε με την ροκ μουσική παίζοντας μπάσο και πλήκτρα. Και τέλος στο Λονδίνο όπου έζησε αρκετά χρόνια όπου και ηχογράφησε και τον πρώτο του δίσκο.

Έχει συνεργασίες με τους πιο πετυχημένους Έλληνες τραγουδιστές καθώς και έχει συνθέσει την μουσική πολλών κινηματογραφικών ταινιών στην Ελλάδα, την Γερμανία και την Ιταλία. Με τα θρησκευτικά του έργα, παρουσίασε μια πολύ διαφορετική προοπτική της σύγχρονης βυζαντινής μουσικής.
Το 1994, επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά στην σύνθεση ορχηστρικής μουσικής. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει περισσότερους από πενήντα προσωπικούς δίσκους. Η μουσική του αυτή έχει σημειώσει πρωτόγνωρη εμπορική επιτυχία και όλοι του οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, με ελάχιστη διαφήμιση και πολύ σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις.

Σταμάτης Σπανουδάκης Δισκογραφία

Beautiful Lies – 1972
Looking Back – 1976
Στον πρώτο μουσικό – 1977
Η συντροφιά του Νέστορα – 1977
Maran Atha – 1977
Ας ακούσουμε μαζί – 1977
Τα χρώματα της Ίριδος / Προμηθέας σε δεύτερο πρόσωπο – 1978
Maran Atha – 1978
Το όνειρο του Νέστορα – 1979
Τραγούδια αγάπης – 1980
Ο κήπος με τ’ αγάλματα – 1980
Ο παραμυθάς – 1980
Ο παραμυθάς 2 – 1981
Κύριε των Δυνάμεων – 1982
Άγγελος – 1982
Μέρα οργής – 1982
Ξαφνικός έρωτας – 1984
Εδώ κάτι συμβαίνει – 1984
Πέτρινα χρόνια – 1985
7 παρακλήσεις – 1985
Some of us are not – 1985
Κοντραμπάντο – 1986
Καθ’ οδόν – 1987
Κοντραμπάντο – 1987
Απουσίες – 1987
Και μπήκαμε στα χρόνια – 1988
Ω, γλυκύ μου Έαρ – 1988
Η φανέλα με το 9 – 1988
Τανιράμα – 1989
Δυο βήματα απ’ την άμμο – 1989
Πινγκ Πονγκ – 1989
Ημέρα Τρίτη – 1990
Το δίλημμα – 1990
Είμαι καλά, ευχαριστώ – 1991
Άντε γεια… – 1991
Επαφή – 1992
Θάλασσα – 1992
Πού πας όταν κοιμάσαι – 1992
Αλέξανδρος «Το παραμύθι της Ανατολής, Το όνειρο της Δύσης» – 1994
Εδώ κάτι συμβαίνει – 1994
Το δάκρυ του Ιωάννη – 1996
Εαρινή ώρα – 1996
Μπροστά στον κόσμο – 1998
Μαρμαρωμένος βασιληάς – 1998
Όλα είναι δρόμος – 1998
Χιλιαεννιακοσιαενενηνταεννέα – 1999
Για την Σμύρνη – 2001
Κομμάτι απ’ την ψυχή μου – 2003
Two nights under the Acropolis – 2004
Νύφες – 2004
Πάπι Ταμ – 2005
Live at the Royal Albert Hall – 2006
Τανγκό στην ακτή – 2007
Αλέξανδρος II «Δρόμοι που δεν περπάτησες» – 2008
Live in China – 2009
Σαν προσευχή… – 2010
Θέλω να ‘μαι πάντα μαζί σου – 2011
Ελλάδα στους ώμους τη γη κουβαλάς – 2012
Χαίρε, Θάλασσά μου – 2012
Ηλιοποτισμένη – 2016