Προσλαμβάνοντας τον σωστό Dj για το γάμο μου
06/04/2022
Μουσική Και Η Σημαντικότητα Της Μουσικής Σε Έναν Γάμο
07/04/2022
Προσλαμβάνοντας τον σωστό Dj για το γάμο μου
06/04/2022
Μουσική Και Η Σημαντικότητα Της Μουσικής Σε Έναν Γάμο
07/04/2022

Dj Γάμων Και Αρμοδιότητες

Είναι βασικό να καταλάβετε ποιες είναι οι αρμοδιότητες ενός επαγγελματία Dj Γάμων προτού αποφασίσετε να συνεργαστείτε μαζί του. Η κύρια αρμοδιότητα του είναι η μουσική που θα παίξει στο γάμο σας να κρατήσει το κέφι ζωντανό και να μην αδειάσει η πίστα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα πέρα από το προφανές, που είπαμε και πριν. Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι όταν επιλέγουν έναν Dj να υπερεκτιμούν την ευκολία στο να παίζεις μουσική και που αυτή η μουσική θα σου κρατήσει την πίστα γεμάτη. Είναι θέματα που τα έχουμε αναλύσει και σε προηγούμενα άρθρα αλλά κάθε σεζόν παρατηρείτε το ίδιο φαινόμενο.

Dj Γάμων

Dj Γάμων και Dj Για Club

Για τον παραπάνω λόγο πολλά ζευγάρια αποφασίζουν να αναθέσουν τη διασκέδασή τους σε κάποιο φίλο ή σε κάποιο συνάδελφο Dj που δεν έχει την εμπειρία του γάμου διότι δούλευε και δουλεύει ακόμα σε Club. Όλοι οι παραπάνω σίγουρα ξέρουν από μουσική, ακόμα περισσότερο ένας συνάδελφος Dj για Club. Εδώ όμως η διαφορά θα φανεί στην πίστα, η διαφορά ενός επαγγελματία Dj γάμων και ενός Dj για Club. Και οι δύο έχουν τον εξοπλισμό, και οι δύο είναι τεχνικά καταρτισμένοι όμως την ικανότητα και τη δεξιοτεχνία να εκτελέσουν σωστά έναν γάμο δεν την έχουν και οι δύο. Η ικανότητα και η δεξιοτεχνία που αναφέραμε είναι να μπορούν να ελίσσονται και να μεταβαίνουν σε όλα τα είδη μουσικής με μεγάλη ευκολία.

Όπως έχουμε αναλύσει και σε προηγούμενα άρθρα η μεγάλη διαφορά ενός γάμου από ένα οποιοδήποτε μαγαζί είναι η διαφορετικότητα στα είδη και στα ακούσματα που έχεις να αντιμετωπίσεις. Λόγω διαφοράς ηλικιών ανάμεσα στους καλεσμένους, λόγω διάφορων καταγωγών. Και άλλα πολλά που συμβάλουν στην πολυπλοκότητα ενός γάμου.

Έτσι αυτό είναι στις αρμοδιότητες του Dj Γάμων για το πως θα αποφασίσει να αλληλεπιδράσει με τις διάφορες ηλικιακές ομάδες που έχει απέναντί του αποφασίζοντας τι μουσική θα πρέπει να παίξει. Είναι στις αρμοδιότητες του για το πως θα καταφέρει να κουμαντάρει τις διαφορετικές καταγωγές των καλεσμένων. Όλα τα παραπάνω μόνο ένας επαγγελματίας Dj γάμων θα το καταφέρει αυτό έχοντας την εξοικείωση και την εμπειρία σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις.

Dj Γάμων Και Δισκοθήκη

Επίσης, μέσα στις αρμοδιότητες του Dj είναι να έχει μία πλούσια δισκοθήκη η οποία θα πρέπει να είναι ενημερωμένη πάνω σε όλα τα είδη μουσικής απ όλες τις μουσικές σκηνές, Ελληνική και Διεθνή. Όταν δεν έχεις στη φαρέτρα σου αρκετό υλικό, και στην προκειμένη περίπτωση μεγάλη γκάμα μουσικής. Θα είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις να ανταπεξέλθεις πάνω στο κομμάτι που λέγετε γάμος. Όμως εδώ η μουσική δεν κάνει από μόνη της κάτι. Τι να το κάνεις ένα εργαλείο στα χέρια σου όταν δεν ξέρεις πως να το χρησιμοποιήσεις. Στη δουλειά μας και ιδιαίτερα στους γάμους πέρα από τη μουσική θα πρέπει να έχεις και τη μουσική παιδεία.

Ακόμα μέσα στις αρμοδιότητες του Dj Γάμων που θα επιλέξετε να έχετε. Είναι ότι ο Dj αυτός θα παίξει αυτά που εσείς θα θέλετε να ακούσετε και όχι αυτά που θα θέλει ο ίδιος να ακούσει. Κατά καιρούς έχουμε ακούσει από διάφορα ζευγάρια ότι ο Dj που επέλεξαν να έχουν στο γάμο τους έπαιζε τη μουσική που άρεσε σε αυτόν και όχι στο ζευγάρι. Και εδώ είναι ένα μεγάλο λάθος που δείχνει ερασιτεχνισμό, πράγμα που ένας επαγγελματίας δε θα το έκανε ποτέ. Επίσης, να έχετε στο μυαλό σας την παρουσία του Dj. Είναι κάτι που θα το δείτε από το πρώτο ραντεβού. Είναι σίγουρο ότι δε θέλετε έναν Dj που πιστεύει ότι αυτός είναι ο πρωταγωνιστής της βραδιάς και όχι εσείς. Ένας επαγγελματίας Dj θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει με τη μουσική του και όχι με την παρουσία του με εκκεντρικές διαθέσεις και συμπεριφορές.

Υποσχέσεις...ακόμα περισσότερες υποσχέσεις

Λάβετε υπόψιν σας ότι όταν θα επιλέξετε έναν επαγγελματία Dj να αναλάβει το γάμο σας ότι θα πρέπει να είναι αυτός που λέει και ότι θα κάνει αυτό που υπόσχεται. Καλό θα ήταν αρχικά να δείτε τις αξιολογήσεις του καθενός και μετέπειτα να ακούσετε κάποια Dj set του και να δείτε και δουλειές του από το προσωπικό του portfolio. Ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα αξιολογήσεων για Dj Γάμων είναι και το WeddingWire.com. Είναι ο πιο αξιόπιστος ιστότοπος αξιολογήσεων στον κλάδο των γάμων. Όλες οι κριτικές που έχουν αναγραφεί εκεί έχουν ελεγχθεί αρχικά λόγω του συμβολαίου που δεσμεύει τους επαγγελματίες απέναντι στους πελάτες τους. Άρα όποιες καλές ή κακές κριτικές σίγουρα θα υπάρχουν εκεί και είναι αξιόπιστες. Σε αντίθεση με όποιες άλλες δείτε μέσα στο διαδίκτυο.

Υπάρχουν αρκετοί ακόμα τρόποι να τσεκάρετε την αξιοπιστία ενός Dj. Όπως ένας απ αυτούς είναι να ζητήσετε να σας δώσει συστάσεις. Άλλος ένας τρόπος είναι να ζητήσετε να δείτε κάποιο βίντεο μέσα απ το portfolio του. Και άλλα πολλά. Καλές βέβαια και αυτές οι συστάσεις αλλά δεν είναι πάντοτε και το καλύτερο μέτρο κρίσης. Αρκετοί, για να μην πούμε όλοι σίγουρα θα έχουν επιλεγμένες συστάσεις και βίντεο από διάφορες εκδηλώσεις. Πράγμα που δυσκολεύει την αξιοπιστία της σύστασης.

Αυτό που δε θα σας το πρότεινα και το έχουμε πει και σε άλλες ενότητες μέσα στην ιστοσελίδα μας είναι να μείνετε μακριά από Dj που θα σας επιτρέψουν να παρευρεθείτε σε γάμο κάποιου άλλου. Καταρχάς είναι αντιεπαγγελματικό. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του ζευγαριού που παντρεύεται και αναρωτηθείτε αν θα θέλατε κάποιον που είναι εκτός της λίστας των καλεσμένων σας. Δεύτερον ο Dj δε θα είναι αφοσιωμένος σε αυτό που πρέπει να κάνει διότι θα πρέπει να ασχοληθεί και με εσάς για να σας μιλήσει. Κατά συνέπεια θα του αποσπαστεί η προσοχή. Τρίτον κάθε γάμος είναι ξεχωριστός σε όλα του τα επίπεδα. Η πιθανότητα να έχετε τα ίδια γούστα και πόσο μάλλον οι καλεσμένοι σας να έχουν τα ίδια γούστα με τους καλεσμένους που παρευρίσκονται εκείνη τη στιγμή στο χώρο. Είναι απειροελάχιστες.

Τέλος, και πιο βασικό. Ποτέ δε θα έχεις μία ολοκληρωμένη εικόνα με το να παρευρίσκεσαι σε μία γωνία σε ένα ξένο γάμο. Δε θα ξέρεις ποτέ την προετοιμασία που έχει κάνει, δε θα δεις ποτέ αν ήταν συνεπής ακόμα και στην ώρα προσέλευσης του για να στήσει τον εξοπλισμό του. Δε θα μπορείς να είσαι σε θέση να γνωρίζεις αν έπαιξε αυτά που είχα συζητήσει στα μεταξύ τους ραντεβού. Είναι και άλλα πολλά που σίγουρα δε θα τα δείτε εκείνη τη στιγμή και σίγουρα δε θα μπορείτε να τα ξέρετε ακριβώς.

Άρα από τη στιγμή που σας είπαμε τις αρμοδιότητες που πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας Dj Γάμων. Κάντε μία έρευνα βάση των αναγκών σας. Και αποφασίστε βάση των κριτικών όπως είπαμε και του οπτικοακουστικού υλικού που θα έχουν να σας δείξουν. Και σίγουρα δείξτε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε κάποια εταιρεία και όχι στον πρώτο stand alone Dj που θα βρείτε μπροστά σας και θα σας κάνει την καλύτερη τιμή.