Τι πρέπει να ρωτήσετε έναν επαγγελματία Dj Γάμων

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες σημαντικές ερωτήσεις που θα πρέπει να ρωτήσετε έναν επαγγελματία Dj που θα του εμπιστευθείτε τον τομέα της διασκέδασης στο γάμο σας. Αυτές θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αμέσως τον επαγγελματισμό του, την ειλικρίνεια του και την εμπειρία του πάνω σε αυτό το κομμάτι. Σίγουρα αυτές οι ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν πριν το πρώτο σας ραντεβού με τον Dj του γάμου σας, αλλά θα σας βοηθήσουν επίσης και στην έρευνα αγοράς που θα κάνετε για το αν αξίζει καν να καλέσετε για να πάρετε μία προσφορά.

1)Υπογράφουμε κάποιο συμφωνητικό;

Όλοι οι Dj γάμων δεν έχουν την ίδια πολιτική στο τρόπο λειτουργίας τους. Ένα συμφωνητικό όμως είναι μία πρώτη βάση που δείχνει τον επαγγελματισμό τους ώστε να χτιστεί μία σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο ζευγάρι και στον επαγγελματία Dj. Ακόμα διασφαλίζει ότι, ότι ειπωθεί και ότι έχει συμφωνηθεί θα τηρηθούν όλα στο έπακρο.

2)Θα είστε εσείς ο Dj στο γάμο μας;

Συχνά ο άνθρωπος που μιλάτε δεν είναι ο ίδιος που θα είναι και στο γάμο σας. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε μεγάλες εταιρείες με πολλούς Dj’s. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα σας όμως να απαιτήσετε να μιλήσετε με τον Dj που θα είναι στο γάμο σας. Ώστε να δείτε την προϋπηρεσία του, τις γνώσεις του και άλλες λεπτομέρειες που θα σας κάνουν να νιώσετε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Ακόμα θα πρέπει να απαιτήσετε το όνομα αυτού που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας την εκδήλωση να είναι γραμμένο και στο συμφωνητικό που είπαμε πριν.

3)Μπορούμε να μιλήσουμε με τον Dj προτού υπογράψουμε;

Πολλές εταιρείες και ανεξάρτητοι Dj’s προσπαθούν να κλείσουν τη συμφωνία υπογράφοντας το συμφωνητικό προτού μιλήσουν με τον Dj που θα είναι στην εκδήλωση. Δίνοντας πολλές υποσχέσεις και δείχνοντας παλαιότερες ή μη έγκυρες αξιολογήσεις. Αυτό για εμάς είναι ένα καταστροφικό σενάριο. Πρώτα δείτε, μιλήστε με τον άνθρωπο που θα αναλάβει την εκδήλωση. Αξιολογήστε τον αν σας βγάζει τον επαγγελματισμό και την εμπιστοσύνη που θα θέλατε και μετέπειτα μπείτε στη διαδικασία υπογραφής του συμφωνητικού.

4)Πόσο καιρό μπορείτε να μας κρατήσετε την ημερομηνία;

Όταν επικοινωνείτε με ένα επαγγελματία Dj για να αναλάβει την εκδήλωσή σας, θα πρέπει να είναι πρόθυμος να κρατήσει για ένα λογικό διάστημα την ημερομηνία για εσάς. Θα πρέπει επίσης να σας δώσει χρόνο μετά τη συνάντησή σας για να πάρετε μια απόφαση και να σας δώσει ακόμα χρόνο για να κάνετε την έρευνα αγοράς που θα θέλατε. Πολλοί Dj’s ασκούν επιθετικές πολιτικές πωλήσεων ώστε να σας κλείσουν από το πρώτο ραντεβού επιστρατεύοντας διάφορες προσφορές ή βρίσκοντας άλλες δικαιολογίες. Αυτές οι τακτικές για εμάς είναι αντιεπαγγελματικές που το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι να σας κρατήσουν μακριά από το να συναντήσετε και άλλους και να κάνετε σωστά την έρευνα αγοράς σας. Τώρα όσον αφορά το χρονικό διάστημα που μπορεί να κρατηθεί μία ημερομηνία ο κανόνας λέει ότι ένα εύλογο διάστημα είναι μία με δύο εβδομάδες χωρίς αυτό βέβαια να είναι απόλυτο.

5)Πόσα χρόνια προϋπηρεσίας έχετε και σε πόσους γάμους έχετε παίξει;

Ο γάμος σαν εκδήλωση είναι ένα σημαντικό γεγονός που σίγουρα δε θα θέλατε ο Dj που θα το αναλάβει να είναι η πρώτη του εκδήλωση. Τα χρόνια προϋπηρεσίας ενός Dj είναι ένα σημάδι για την εμπειρία που έχει. Από μόνο του όμως αυτό δεν αρκεί. Θα πρέπει να ξέρετε και τον αριθμό εκδηλώσεων κατά μέσο όρο που αναλαμβάνει κάθε χρόνο. Υπάρχουν αρκετοί Dj που το κάνουν από χόμπι και βρίσκονται στο τέλος του χρόνου με 10-20 εκδηλώσεις το πολύ.

6)Οι Dj σας πόσες εκδηλώσεις αναλαμβάνουν μέσα σε μία μέρα;

Κάποιοι Dj’s αναλαμβάνουν όσες περισσότερες εκδηλώσεις μπορούν. Δηλαδή σε μία περίοδο τριών ημερών φτάνουν να αναλάβουν 4-6 δουλειές. Αυτό τις περισσότερες φορές όμως θα έχει αντίκτυπο στη δική σας που θα είναι το απόγευμα. Καταρχάς η κούραση θα είναι εμφανής. Δεύτερον το setup του θα είναι πρόχειρα στημένο. Και τα κυριότερο υπάρχει περίπτωση καθυστέρησης στη δική σας εκδήλωση.

7)Τι σας κάνει διαφορετικό από τους ανταγωνιστές σας;

Κάθε επαγγελματίας που σέβεται τον εαυτό του είναι περήφανος για τη δουλειά του και θα είναι σε θέση να είναι ειλικρινής και να προωθήσει τις υπηρεσίες του με σωστό τρόπο ώστε να ξεχωρίσουν. Κάποιοι άλλοι όμως βρίσκουν την ευκαιρία να σπιλώσουν τους ανταγωνιστές τους με τα αρνητικά που έχουν όποια και αν είναι αυτά. Ή δημιουργούν οι ίδιοι ψευδή στοιχεία για τους ανταγωνιστές τους. Αυτή η συμπεριφορά είναι η αντιεπαγγελματική που θα πρέπει να δείξετε και εσείς μεγάλη προσοχή όταν σαν αναφέρουν για τους άλλους κάτι χωρίς βέβαια να έχουν να δείξουν κάτι για τη δικιά τους δουλειά.

8)Έχετε ξαναδουλέψει στο χώρο που θα γίνει ο γάμος μας;

Η εμπειρία στους γάμους είναι σημαντική όσο και η εμπειρία να έχεις στο να έχεις δουλέψει σε πολλούς διαφορετικούς χώρους εκδηλώσεων. Σε κάθε κτήμα γάμων ή αίθουσα εκδηλώσεων ή ακόμα και ιδιωτικούς χώρους έχεις να αντιμετωπίσεις διαφορετικές προκλήσεις. Διαφορετικές πολιτικές λειτουργίας και ασφάλειας του κάθε χώρου, διαφορετικά μεγέθη χώρων που συνεπάγεται με διαφορετικό στήσιμο και διαφορετική ακουστική σε κάθε χώρο. Ακόμα και μία λεπτομέρεια για εσάς αλλά σημαντικό για εμάς είναι οι διαφορές στις παροχές ρεύματος που έχει ο κάθε χώρος. Άρα ο Dj που θα συνεργαστείτε θα πρέπει να έχει εμπειρία με το συγκεκριμένο χώρο ή από την άλλη να έχει την εμπειρία να προσαρμοστεί στη διαφορετικότητα των χώρων αυτών.

9)Τι κάνετε σε περίπτωση που αδειάσει η πίστα και κανείς δε χορεύει;

Κάθε επαγγελματίας Dj λειτουργεί διαφορετικά. Κάποιοι χρησιμοποιούν το μικρόφωνο για να παροτρύνουν τους καλεσμένους να διασκεδάσουν. Άλλοι θα προτιμήσουν να διαλέξουν το σωστό τραγούδι ώστε να ξεσηκώσουν τους καλεσμένους σας. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να ξέρετε πως λειτουργεί ο Dj που θα συνεργαστείτε και τι θα κάνει σε μία τέτοια περίπτωση.

10)Τι γίνεται σε περίπτωση που κάτι συμβεί στον Dj που θα έπρεπε να είναι;

Όσες προετοιμασίες και σχεδιασμούς μπορεί να έχεις κάνει ατυχήματα μπορεί να συμβούν. Εάν ο Dj πάθει κάποιο ατύχημα ή δεν είναι σε θέση να παρευρεθεί ο ίδιος υπάρχει εναλλακτική λύση; Αρκετοί επαγγελματίες του χώρου έχουν πάντοτε στο μυαλό τους και μία εναλλακτική στρατηγική σε περιπτώσεις που κάτι συμβεί. Αλλά από την άλλη υπάρχουν και πολλοί που δεν έχουν προβλέψει γι αυτό το γεγονός. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να το ρωτάτε αυτό για νιώθετε εσείς ασφαλείς ότι ή εταιρεία που θα συνεργαστείτε έχει προβλέψει και αυτό το γεγονός και μην βρεθείτε προ εκπλήξεων τελευταία στιγμή.

11)Μετά το 2ο ραντεβού με τον Dj για τη μουσική θα πρέπει να ξαναβρεθούμε;

Αρκετοί Dj δεν το βρίσκουν αναγκαίο, άλλοι βρίσκουν προφάσεις να το αποφύγουν. Αυτό όμως είναι εκτός πραγματικότητας. Ένας επαγγελματίας Dj θα πρέπει να κατανοήσει ακριβώς τις δικές σας απαιτήσεις και τις απαιτήσεις της εκάστοτε εκδήλωσης. Και ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι το ραντεβού μεταξύ του ζευγαριού και του Dj.

12)Μπορούμε να παραβρεθούμε σε κάποια εκδήλωση που θα είστε;

Κανονικά η απάντηση είναι «όχι». Βάλτε τον εαυτό σας όταν θα είναι ο δικός σας γάμος ο Dj να καλέσει άλλα ζευγάρια για να τον ακούσουν και να τον δουν. Ο κάθε γάμος είναι προσωπική στιγμή του ζευγαριού με τους καλεσμένους τους που ο κάθε επαγγελματίας που εμπλέκεται θα πρέπει να το τηρεί ευλαβικά. Συνήθως όλοι οι επαγγελματίες Dj λένε όχι.

13)Κρατάτε ενημερωμένη τη μουσική σας συλλογή;

Η πλειοψηφία των επαγγελματιών Dj είναι εγγεγραμμένοι σε περισσότερα από ένα μουσικά site για να κρατήσουν τη δισκοθήκη τους ενημερωμένη. Και αρκετές φορές κάποιοι έχουν τραγούδια που μόλις έχουν κυκλοφορήσει στους ραδιοφωνικούς σταθμούς πριν ακόμα κυκλοφορήσουν στο εμπόριο.

14)Κατά πόσο μπορούμε να συμβάλουμε και να διαμορφώσουμε εμείς τη μουσική με δικές μας επιλογές;

Αυτή είναι μία σημαντική ερώτηση, γιατί οι περισσότεροι Dj προτιμούν να έχουν αυτοί τον έλεγχο στις λίστες τους αφήνοντας τη δυνατότητα μικρής επιλογής από τα ζευγάρια. Κάποιοι άλλοι δεν ανακατεύονται καθόλου και αφήνουν τα ζευγάρια να επιλέξουν τη μουσική. Ενώ η σωστή απάντηση είναι κάπου στη μέση.

15)Οι καλεσμένοι μπορούν να παραγγείλουν τραγούδια;

Οι περισσότεροι Dj’s το δέχονται με χαρά. Αλλά εσείς θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι αυτό που θα πουν μπορεί σε εσάς να μην σας αρέσει.

16)Τι ώρα στήνεται τον εξοπλισμό σας;

Αρκετοί μη επαγγελματίες Dj έχουν πρόβλημα εδώ διότι δεν έχουν υπολογίσει το χρόνο που χρειάζεται για να στήσουν τον εξοπλισμό τους και την ώρα που έρχονται οι καλεσμένοι σας ακόμα δεν έχουν τελειώσει το στήσιμο. Οι επαγγελματίες του χώρου απ την άλλη θα έρθουν τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα ώστε την ώρα που θα έρχονται οι καλεσμένοι η μουσική να έχει ξεκινήσει ήδη να παίζει.

17)Ποια είναι η ενδυμασία σας στο γάμο;

Αυτή είναι εξίσου μία σημαντική ερώτηση. Κάποιοι προτιμούν casual ντύσιμο, άλλοι πιο επίσημο και άλλους δεν τους ενδιαφέρει και θα έρθουν στο γάμο σας όπως θα πήγαιναν και για καφέ. Όμως εδώ είναι σημαντικό ο Dj να είναι αντάξιος των προσδοκιών σας και να είναι ντυμένος ευπρεπώς.

18)Τι προκαταβολή χρειάζεται για να κλείσουμε την ημερομηνία;

Οι περισσότεροι Dj ζητάνε ένα ποσό σαν προκαταβολή. Και για τη δικιά τους ασφάλεια αλλά και για τη δικιά σας. Ο γενικός κανόνας είναι το 50% μπροστά. Μερικοί ζητάνε πολύ λιγότερα μπροστά αλλά και πάλι αυτό δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Και ειδικά όταν δεν υπάρχει κάποιο συμφωνητικό που θέτει τους όρους για την εκδήλωση.

19)Τι συμπεριλαμβάνεται στην τιμή που μας έχετε δώσει;

Εδώ θα βρείτε διάφορες τιμολογήσεις στην παροχή των υπηρεσιών. Από Dj σε Dj διαφέρει. Άλλοι χρεώνουν με την ώρα, άλλοι έχουν διάφορα πακέτα γάμου και άλλοι ανάλογα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

20)Έχετε εφεδρικό εξοπλισμό;

Ακόμα και τα πιο ακριβοπληρωμένα και καλοδιατηρημένα μηχανήματα μπορεί να χαλάσουν εκείνη τη στιγμή. Ένα επαγγελματίας Dj θα πρέπει να το έχει προβλέψει και αυτό εξ αρχής.