Πότε να κλείσω τον Dj για τον γάμο μου
23/10/2018
Dj Γάμων Και Αρμοδιότητες
06/04/2022
Πότε να κλείσω τον Dj για τον γάμο μου
23/10/2018
Dj Γάμων Και Αρμοδιότητες
06/04/2022

Προσλαμβάνοντας τον σωστό Dj για το γάμο μου

Θέλω να καλύψω μερικά θέματα που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια ως εταιρεία αλλά και εγώ ο ίδιος ως επαγγελματίας Dj που δραστηριοποιείτε στο χώρο της ψυχαγωγίας. Δουλεύουμε και προετοιμαζόμαστε αμέτρητες ώρες κάθε εβδομάδα, φροντίζοντας κάθε γάμος να είναι όσο πιο τέλειος γίνεται. Αυτή είναι η δουλειά μας. Πόσους επαγγελματίες Dj γνωρίζετε προσωπικά; Και πόσοι από εσάς που διαβάζετε αυτό έχετε προσλάβει Dj στο παρελθόν; Θα έβαζα στοίχημα ότι μόνο 2 στους 10 που διαβάζουν αυτό το άρθρο χρειάστηκε κάποια στιγμή να προσλάβουν κάποιον Dj για ένα πάρτι, μία εκδήλωση, οτιδήποτε.

Dj για το γάμο

Ο Dj για το γάμο σας δεν είναι εκεί για πατάει απλά κουμπιά

Δεν είναι όλοι οι DJ το ίδιο, και πιστέψτε με πως η δουλειά μας δεν είναι απλά να πατάμε κουμπιά. Σίγουρα το Djing τα τελευταία 15 χρόνια έχει αλλάξει κατά πολύ με την προσθήκη των mp3 και γενικότερα του διαδικτύου στις ζωές μας. Δε θα δείτε πια ογκωδέστατες βαλίτσες με βινύλια και πικάπ πάνω στο booth ή ακόμα και CD Players που είναι πιο πρόσφατα στο μυαλό μας. Ο ψηφιακός κόσμος της μουσικής και το διαδίκτυο μας έχουν κάνει να ενημερωνόμαστε πιο εύκολα για όλες τις τάσεις και να βρίσκουμε άμεσα αυτό που θέλουμε. Μας έχουν βοηθήσει ακόμα να είμαστε πιο ευέλικτοι επάνω στη δουλειά μας. Αυτή όμως η διευκόλυνση που μας παρέχετε από την εξέλιξη της τεχνολογίας δε φτάνει από μόνη της. Χρειάζεται εμπειρία, γνώση και ταλέντο για να καταφέρεις να κρατήσεις το κέφι αμείωτο σε μία εκδήλωση. Χαρακτηριστικά που κανένα tablet/laptop ή ακόμα και έτοιμη playlist από το YouTube δεν μπορεί να στα δώσει. Αυτά τα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε είναι η λεπτομέρεια που κάνει έναν επαγγελματία Dj να κάνει τη διαφορά δίνοντάς του την αντίληψη να επιλέξει το κατάλληλο τραγούδι την κατάλληλη στιγμή και να κρατήσει συνέχεια την πίστα γεμάτη. Και εδώ καταλήγουμε ότι πολλοί προσπάθησαν να παίξουν μουσική σε μία οποιαδήποτε εκδήλωση διότι νόμιζαν ότι η δουλειά του Dj είναι απλά να βάζει ένα τραγούδι και να πατάει ένα κουμπί αλλά στο τέλος παραιτήθηκαν διότι κατάλαβαν ότι η δουλειά αυτή είναι πολλά παραπάνω και ότι έχει περισσότερες απαιτήσεις απ όσες φαίνονται.

Ο λόγος αυτός που γράφω αυτό το άρθρο είναι για να σας δώσω να καταλάβετε ότι εμείς οι επαγγελματίες Dj δεν είμαστε σε εκείνη τη θέση για να κάνουμε κολπάκια ή απλά να πατάμε το PLAY. Όταν εννοώ το «εμείς» δεν εννοώ απλά εμάς σαν Dj Design αλλά όλους τους επαγγελματίες Dj που έχουν σπαταλήσει χρόνο και χρήμα για να αποκτήσουν όλη αυτή την εμπειρία που έχουν. Θα θέλαμε και το ευχόμαστε να είμαστε στην κορυφή των προτιμήσεών σας για τη δική σας εκδήλωση. Αλλά ακόμα και αν δε μας επιλέξετε θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας να επιλέξετε έναν επαγγελματία Dj που θα αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην εκδήλωση του γάμου σας και θα φροντίσει τη μέρα αυτή να σας μείνει αξέχαστη με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Dj γάμου και Dj Design

Από την άλλη όμως καλά τα είπαμε γενικά για όλους τους επαγγελματίες Dj αλλά θα πρέπει να τιμήσουμε λίγο και το δικό μας σπίτι. Σαν Dj Design, όπως έχουμε πει και στις επιμέρους ενότητες αυτής της ιστοσελίδας. Είμαστε μία εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες μουσικής κάλυψης και όχι μόνο από επαγγελματίες Dj’s. Σαν εταιρεία είμαστε καθημερινά στη θέση μας φροντίζοντας συνεχώς για την κάθε εκδήλωση που έχουμε αναλάβει. Είμαστε διαρκώς στη διάθεσή σας πάνω από ένα υπολογιστή και πάνω από ένα τηλέφωνο για να απαντάμε στα email σας αλλά και στα τηλεφωνήματά σας. Είμαστε συνέχεια μπροστά σε μία οθόνη για να ανανεώνουμε τη δισκοθήκη μας αλλά και για να κάνουμε εξάσκηση. Σε κάποιους μπορεί να μην τους αρέσουν όλα τα παραπάνω αλλά ευτυχώς για εμάς, δυστυχώς γι αυτούς είναι γεγονότα που συμβαίνουν καθημερινά. Έχουμε λάβει αρκετά τηλεφωνήματα σε όλα αυτά τα χρόνια από απελπισμένα ζευγάρια διότι ο Dj που είχαν προσλάβει για το γάμο τους, δυστυχώς τους είχε πάρει προκαταβολή και εξαφανίστηκε τελευταία στιγμή ή άλλες διάφορες δικαιολογίες που έλεγαν στους μελλόνυμφους και παραλίγο να τους χάλαγαν την εκδήλωση. Γι αυτό και θα το ξαναπούμε και πάλι, ο άνθρωπος που θα εμπιστευθείτε να αναλάβει τη διασκέδασή σας θα πρέπει να είναι επαγγελματίας με όλη τη σημασία της λέξης.

Οι δυσάρεστες συνέπειες ενός μη-επαγγελματία Dj

Πάνω σε αυτό που είπαμε πριν μας ρωτάτε πολλές φορές γιατί όμως να το κάνουν αυτό; Η απάντηση εδώ είναι εύκολη. Οι αιτίες είναι πολλές αλλά ο λόγος όμως ένας. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!!! Μέσα σε όλη μας αυτή την πορεία έχουμε ακούσει από ζευγάρια πολλές ψεύτικες δικαιολογίες του τύπου. Χάλασε το laptop μου, χαλάσαν τα ηχεία, τράκαρα, είμαι στο νοσοκομείο, κτλ. Από πίσω όμως η αλήθεια είναι ή ότι βρήκαν κάτι άλλο για εκείνη την ημέρα με καλύτερα λεφτά, ή πήγαν με το ταίρι τους ή τους φίλους τους κάπου αλλού για διασκέδαση, ή το μετάνιωσαν τελευταία στιγμή διότι κατάλαβαν ότι δε θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν. Και εδώ φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι ένας επαγγελματίας Dj δε θα το έκανε ποτέ αυτό διότι είναι πάντοτε αφοσιωμένος στον σκοπό του και στο στόχο του. Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω παραδείγματα που σας θέσαμε που μας δείχνουν ότι όλοι οι υπόλοιποι απλά είναι χομπίστες στο είδος.

Άρα για να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο. Η συμβουλή μου είναι πριν κλείσετε κάποιον Dj για το γάμο σας κάντε μία σωστή έρευνα αγοράς. Και πάντα να κοιτάτε τις βασικές λεπτομέρειες. Αυτές είναι που θα κάνουν τη διαφορά στο τέλος.