Συχνές Ερωτήσεις Μουσικής & Ηχητικής Κάλυψης Εκδηλώσεων

Παρακάτω επιλέξαμε για εσάς μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις που θα μπορούσατε να έχετε σχετικά με τη μουσική & ηχητική οργάνωση της εκδήλωσής σας και απαντάμε σε αυτές βοηθώντας έτσι σε τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε.

Ανεξάρτητα από το αν είστε νέος επισκέπτης στην ιστοσελίδα μας και ενδιαφέρεστε ή όχι για μελλοντική συνεργασία εμείς ελπίζουμε με τις απαντήσεις τις οποίες δίνουμε να σας καλύψουμε. Σε αντίθετη περίπτωση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να σας δώσουμε απάντηση σε κάθε σας ερώτημα.

Ένας επαγγελματίας Dj χρειάζεται έναν ορισμένο χρόνο για τον σχεδιασμό, την προετοιμασία ώστε να παραδώσει μία ποιοτικά επαγγελματική δουλειά στη διασκέδαση της οποιαδήποτε εκδήλωσης έχει αναλάβει. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε και σε σχετικό μας άρθρο στο blog μας

Ένας επαγγελματίας Dj θα πρέπει να είναι πρόθυμος να συζητήσει αλλά και να βοηθήσει τον πελάτη με όλες τις λεπτομέρειες για την οργανωτική δομή της εκδήλωσης καθώς και να παρέμβει ή να προτείνει ιδέες με βάση την εμπειρία του. Ο Dj χρειάζεται να είναι έμπειρος με σοβαρή μουσική παιδεία και παράλληλα να μπορεί αυτό να αποδεικνύεται από το πρόσφατο παρελθόν του με υλικό όπως βίντεο, φωτογραφίες, ακουστικό υλικό, κλπ.

Ο Dj που θα έχετε απέναντί σας είναι ο άνθρωπος που θα πρέπει να σας εμπνέει εμπιστοσύνη, να είναι επικοινωνιακός και θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα μαζί του. Είναι απαραίτητο να δείχνει την προθυμία να σας λύσει οποιαδήποτε απορία έχετε, με σοβαρή επιχειρηματολογία μέσα από την οποία διαφαίνεται η μακροχρόνια εμπειρία και η μουσική παιδεία του.

Τις περισσότερες φορές στις εκδηλώσεις που έχουν γίνει έως τώρα το να βρεις κάποιον επαγγελματία Dj είναι δύσκολο και τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται τυχαία μέσω γνωστών και φίλων χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα για τη σωστή και επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης. Στις πιο πολλές εκδηλώσεις δαπανώνται χρήματα για στολισμό, φωτογράφους, φαγητό, κλπ. χωρίς να δίνεται η απαραίτητη προσοχή στον τομέα της διασκέδασης έχοντας αυτό δυσάρεστα αποτελέσματα στην έκβαση της εκδήλωσης. Σίγουρα δεν είναι κανόνας ότι ένας Dj που παίζει σε club είναι και ο κατάλληλος Dj για ένα γάμο ή μία άλλης εκδήλωση. Και αυτό γιατί στα clubs το μεγαλύτερο ποσοστό είναι νέοι οι οποίοι σαφώς έχουν διαφορετικά ακούσματα από άλλες ηλικίες, και επίσης ο κόσμος σε τέτοια μέρη διασκεδάζει συνήθως παθητικά, δηλ. πηγαίνει εκεί οπού πηγαίνει η μάζα του κόσμου. Ενώ σε εκδηλώσεις γάμων, βαπτίσεων, κλπ. ο κάθε Dj θα πρέπει να προσαρμόσει το πρόγραμμά του ανάμεσα σε διαφορετικές ηλικίες, διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικές μουσικές όπου για να πραγματοποιηθεί αυτό χρειάζεται σοβαρή μουσική παιδεία και εμπειρία.

Ένας επαγγελματίας Dj έχει κάθε φορά στη διάθεσή του έναν αξιοσέβαστο αριθμό κομματιών(δε χρειάζεται να προβούμε σε αριθμό) ώστε να σας δείξει για να έχετε μία εικόνα από την ποικιλία των επιλογών που έχει. Το ρεπερτόριο ενός επαγγελματία Dj θα πρέπει να περιλαμβάνει τα πάντα απ όλες τις μουσικές σκηνές και απ όλες τις δεκαετίες ώστε να μπορεί να έχει επιλογές. Θα πρέπει να είναι άρτια ενημερωμένος με τις τελευταίες επιτυχίες αλλά και τις παλιότερες και θα πρέπει να είναι ευέλικτος ανάλογα με το τι του ζητηθεί. Ενδεικτικά το ρεπερτόριο ενός επαγγελματία Dj περιλαμβάνει latin ( salsa,mambo,flamengo,tango), disco παλιά και νέα, rock & roll, rock, δεκαετίες ’60ς, ’70ς, ’80ς, ’90ς, 00’s μαζί με τις τελευταίες σημερινές επιτυχίες, reggae, r’n’b, dance, Ελληνικά μοντέρνα και παλιά κλασικά λαϊκά, Ελληνικά rock και twist καθώς επίσης και παραδοσιακά Κρητικά, νησιώτικα, καλαματιανά, ηπειρώτικα, τσάμικα και άλλα δημοτικά τραγούδια.

Η ποικιλία στη δισκοθήκη ενός Dj δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε συγκεκριμένα τραγούδια τα οποία θα θέλατε να ακουστούν στην εκδήλωσή σας, όπου προτείνουμε να είναι ήδη γνωστά στον Dj πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα του ώστε να μπορέσει να τα προσαρμόσει την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Μην ξεχνάτε ότι ο dj είναι εκείνος που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την επιτυχία της κάθε εκδήλωσης, αυτός που έχει σχεδόν πάντα το άγχος, ώστε να μπορέσει να διαβάσει τα συναισθήματα του ακροατηρίου του δηλ. του κόσμου στον οποίο απευθύνεται και να προγραμματίζει ποια τραγούδια ταιριάζουν καλύτερα και πότε, μια δεδομένη χρονική στιγμή με αποτέλεσμα τη δημιουργία ευχάριστης ατμόσφαιρας στην κάθε εκδήλωση. Άρα στην πραγματικότητα ένας καλός dj είναι ένας πολύ καλός ψυχολόγος.

Η Dj Design είναι μία εταιρεία η οποία απαρτίζεται από έμψυχο δυναμικό έμπειρο και με ατελείωτες ώρες μουσικού προγράμματος στο ενεργητικό της. Ενημερωνόμαστε διαρκώς για τις μουσικές τάσεις απ όλες τις μουσικές σκηνές και αναβαθμίζουμε συνεχώς τον εξοπλισμό μας για να σας παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Παράλληλα διατηρούμε το χαμηλός κόστος αντιλαμβάνοντας τις δυσκολίες της εποχής αλλά δεν υποβιβάζουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας.

Επειδή σε αυτό τον χώρο έχουν γίνει αρκετά λάθη τα οποία είχαν δυσάρεστα αποτελέσματα διότι δεν έδωσαν την απαραίτητη προσοχή στον τομέα της διασκέδασης. Η καλύτερη χρονική περίοδος είναι όταν κλείσετε τον χώρο και την εκκλησία σε περίπτωση γάμου/βάπτισης. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι η Dj Design δεν μπορεί να αναλάβει και εκδηλώσεις της τελευταίας στιγμής. Απλά η γενική αλήθεια είναι αυτή που προείπαμε. Περισσότερα για το ερώτημα αυτό μπορείτε να δείτε και στο σχετικό άρθρο που έχουμε στο blog μας.

Πολλοί Dj’s προσπαθούν να κλείσουν τη συμφωνία μέσω τηλεφώνου ή μέσω email αντί να γίνει κάποια συνάντηση από κοντά. Βάση της εμπειρίας μας αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Ο ένας είναι διότι ο Dj νιώθει ότι δεν αξίζει να γίνει αυτό και το θεωρεί χάσιμο χρόνου ή σε άλλες περιπτώσεις έχουν κάτι να κρύψουν. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει μεγάλη διαφορά στον Dj που μιλάτε από το τηλέφωνο με αυτό που θα συναντήσετε από κοντά και σε αυτό που παρουσιάζει στην ιστοσελίδα του. Γι αυτό θα πρέπει να επιμείνετε στο να γίνει μία συνάντηση από κοντά πριν κλείσει η συμφωνία ώστε να κρίνετε μόνοι σας εάν ο εκάστοτε Dj ταιριάζει για την εκδήλωσή σας ώστε να μπορέσετε να εμπιστευτείτε την εκδήλωσή σας στα χέρια του. Η εταιρεία μας το έχει σαν αρχή να κλείνει το ραντεβού αυτό πριν συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές.

Η έναρξη των εργασιών στην Dj Design διαφέρει από εκδήλωση σε εκδήλωση. Δηλαδή παίζει ρόλο το είδος της εκδήλωσης καθώς και ό όγκος του εξοπλισμού τον οποίο υπάρχει.

Στην Dj Design το πρόγραμμα για εμάς ξεκινάει σε περιπτώσεις εκδηλώσεων γάμου και βάπτισης από την ώρα που είναι προγραμματισμένο το μυστήριο. Και σε περιπτώσεις party και άλλων εκδηλώσεων μισή με μία ώρα πάντα νωρίτερα από την ώρα που αναγράφεται στην πρόσκληση.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ στην ώρα που παίζεί ο Dj δεν υπάρχει, είναι μέχρι να φύγει και ο τελευταίος καλεσμένος. Πάντως καλό θα ήταν σε κάθε περίπτωση να έρθετε σε συνεννόηση και με τον χώρο που φιλοξενεί την εκδήλωση για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Παρά τον λεπτομερή σχεδιασμό και προετοιμασία που γίνεται πριν από κάθε εκδήλωση, κάποιες φορές μπορεί να συμβεί και κάποιο ατύχημα. Τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Οι περισσότεροι συνεπής επαγγελματίες πάντα έχουν προνοήσει και γι αυτό το θέμα. Η Dj Design σε κάθε εκδήλωση έχει πάντα εφεδρικό Dj εύκαιρο. Η προετοιμασία που γίνεται για κάθε εκδήλωση είναι έτσι καταγεγραμμένη σχολαστικά ώστε σε περιπτώσεις για αυτές που συζητάμε ο εφεδρικός Dj που θα παραβρεθεί στην εκδήλωση σας να φανεί αντάξιος των προσδοκιών σας. Η Dj Design απαρτίζεται από επαγγελματίες στο είδος οι οποίοι μπορούν να αντεπεξέλθουν άριστα σε κάθε περίσταση σε συνδυασμό με τη σωστή λειτουργία που έχουμε σαν εταιρεία για κάθε εκδήλωση.

Αυτό κάθε φορά είναι ανάλογα τι έχει ειπωθεί στο μεταξύ μας ραντεβού. Σε κάθε ραντεβού που γίνεται πριν από κάθε εκδήλωση ο Dj με τον οποίο θα κάνετε το ραντεβού θα σας ρωτήσει ξεχωριστά γι αυτό το θέμα για το αν θα δεχόμαστε παραγγελίες καθώς και από ποιους θα δεχόμαστε.

Εννοείτε και γίνεται. Αυτό μπορείτε να το ορίσετε εσείς από πριν στο ραντεβού που θα γίνει ή μέχρι και τη μέρα της εκδήλωσης με κάποιο τρόπο επικοινωνίας αλλά ακόμα και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης να έρθετε και να μας πείτε τι δε θέλετε να ακούσετε καθόλου. Η εταιρεία μας προσέχει εξ αρχής και έχει σαν πολιτική ότι κάποιο ήδη τραγουδιών δεν ταιριάζουν για κάποιες εκδηλώσεις. Όπως για παράδειγμα σε εκδηλώσεις γάμων από μόνοι μας δε θα βάλουμε ποτέ να ακουστεί τραγούδι που μιλάει για χωρισμό ή θάνατο. Ή μόνη περίπτωση για να ακουστεί κάποιο τέτοιο κομμάτι είναι να μας το έχετε ζητήσει εσείς που διοργανώνετε την εκδήλωση.

Δε συντρέχει λόγος άγχους. Η Dj Design διαθέτει ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό γνωστών εταιρειών στο χώρο τελευταίας τεχνολογίας όπου πριν την αγορά έχουν ελεγχθεί για την ποιότητα και την απόδοσή τους. Στην εταιρεία μας υπάρχει η πολιτική να γίνεται τριπλός έλεγχος του εξοπλισμού πριν από κάθε εκδήλωση όσο εξωφρενικό και να ακούγεται αυτό. Ο πρώτος έλεγχος γίνεται μία μέρα πριν την εκδήλωση, ο δεύτερος πριν τη φόρτωση για την εκδήλωση και ο τρίτος κατά τη διάρκεια του sound check. Όλη αυτή η διαδικασία των ελέγχων γίνεται μόνο και μόνο για να μηδενίσουμε δυσάρεστες εκπλήξεις και περιττά άγχη τελευταίας στιγμής.

Ο εξοπλισμός πέρα από τον έλεγχο πριν των εκδηλώσεων περνάει και σε τακτά διαστήματα συστηματικό έλεγχο και service για την άρτια απόδοση και ποιότητα.

Ενδεικτικά μερικές από της μάρκες τις οποίες διαθέτουμε στον εξοπλισμό μας είναι όπως: Electrovoice, JBL, Dynacord, DBTecnologies, Crown, Pioneer, Hercules, Vestax, Numark, Yamaha, American Dj, Shure, Sennheiser, κλπ.

Σχεδόν πάντα όπως και στα περισσότερα πράγματα παίρνεις ότι είσαι διαθέσιμος να δώσεις. Το ίδιο ισχύει και για την ενοικίαση ενός Dj και για τον ηχητικό εξοπλισμό.

Η τιμή πέρα από τον Dj διαμορφώνεται κάθε φορά ανάλογα με τον ηχητικό εξοπλισμό τον οποίο θα χρειαστεί για την εκδήλωση. Και μετέπειτα από τον τόπο διεξαγωγής της εκδήλωσης, δηλαδή εάν είναι εκτός Αθηνών.

Δεν υπάρχου κρυφές χρεώσεις και ψιλά γράμματα και στην τιμή για την κάθε εκδήλωση τη γνωρίζετε από την πρώτη μας επικοινωνία. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζεται είναι ότι στην Dj Design διατηρούμε το χαμηλό κόστος χωρίς να υποβιβάζουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας.

Κάθε εταιρεία σε αυτό το τομέα λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο. Εμείς σαφώς και σας στέλνουμε γραπτή την προσφορά την οποία σας κάνουμε μαζί με τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης ώστε να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα της παροχής των υπηρεσιών μας καθώς και την ποιότητα αυτών αλλά και εσείς να έχετε γραπτώς ένα έγγραφο με το τι σας παρέχουμε και σε τι τιμή.

Αυτό εξαρτάτε κάθε φορά από την πολιτική της εταιρείας ή του Dj με την/τον θα κλείσετε να αναλάβει την εκδήλωση. Στην Dj Design για να διασφαλίσουμε την ορθή διεξαγωγή της εκδήλωσης σας δηλαδή εσάς κατά κύριο λόγο αλλά και εμάς με τη συμφωνία για την ανάληψη της εκδήλωσης θα χρειαστεί να μας δώσετε ένα μέρος σαν προκαταβολή το οποίο είναι το 30%-40% της συμφωνηθείσας τιμής.

Όπως είπαμε και σε προηγούμενη μας απάντηση σε ερώτημα είναι κάθε φορά ανάλογα με τον εξοπλισμό που απαιτείτε για κάθε εκδήλωση καθώς και τον τόπο διεξαγωγής αυτής. Πολλές εταιρείες χρεώνουν τον εξοπλισμό βάση της ποιότητας. Στην Dj Design δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Κρυφές χρεώσεις και ψιλά γράμματα δεν υπάρχουν. Το κόστος πάντοτε είναι ανάλογα με τον εξοπλισμό που απαιτείτε που πάντοτε ο εξοπλισμός είναι υψηλής ποιότητας και απόδοσης.

Οι πιο πολλοί Dj εκδηλώσεων στην χώρα μας είναι part time και κανείς από αυτούς δεν είναι νόμιμοι και δεν μπορούν να κόψουν απόδειξη ή τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Σε αντίθεση με τους επαγγελματίες του χώρου και την νομική μορφή που έχει η εταιρία τους μπορούν να εκδώσουν αποδείξεις και τιμολόγια παροχής υπηρεσιών για κάθε υπηρεσία.

Και βέβαια η Dj Design κόβει και τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών αλλά και απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Ναι, η Dj Design μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε εκδήλωση σε οποιαδήποτε γωνία της Ελλάδας.

Ανάλογα με το είδος της εκδήλωσης, τα άτομα και τον χώρο αλλά και τις απαιτήσεις σας.

Απόλυτα λογικό, η τιμή έχει να κάνει με βάση την επιπλέον αμοιβή εκτός έδρας του συνεργείου, την χιλιομετρική απόσταση, την διαμονή του συνεργείου και την σίτιση του.